Workshops

Tim van Leeuwen
Plenaire sessie 1
09:55 - 10:00

Opening door dagvoorzitter

Tim van Leeuwen

Tim van Leeuwen

Manager Huisvesting, Facilitair en Planning bij NHTV Breda

Plenaire sessie 2
10:00 - 11:00

Anders vasthouden, 9 sleutels voor werken vanuit de bedoeling

Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Na zijn bestseller ‘Verdraaide organisaties’ heeft Wouter Hart in zijn nieuwste boek ‘Anders Vasthouden’ de volgende stap gezet. Hij beschrijft met talloze voorbeelden en metaforen negen sleutels die de lezer handvatten bieden bij: het leren sturen vanuit de bedoeling, het vergroten van eigenaarschap, en het vormgeven van ondersteunende systemen. Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geef je vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk?

Wouter Hart

Wouter Hart is oprichter en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Hij onderzoekt de patronen binnen het huidige organisatie-denken en hoe met minder beheersbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Eind 2012 verscheen ‘Verdraaide Organisaties’, dat hij schreef in samenwerking met Marius Buiting (inmiddels 60.000 exemplaren verkocht). In 2017 verscheen zijn boek 'Anders Vasthouden’.

Plenaire sessie 3
16:15 - 17:00

Hoe je met verandering omgaat bepaal je zelf

Elk mens krijgt te maken met (geplande of onverwachte) veranderingen. Voor de een is zo’n verandering een prachtige uitdaging waar hij zich vol energie in stort, de ander gaat met de hakken in het zand en probeert krampachtig vast te houden aan de oude situatie.
Jaap Bressers weet als geen ander hoe het is om met een plotselinge verandering om te moeten gaan. Kort na zijn ongeluk probeerde hij met alle macht vast te houden aan de oude situatie. Al snel leerde hij dat je blik dan op het verleden gericht blijft, terwijl juist de toekomst zo belangrijk is. Accepteer de verandering en er komt perspectief. “Wat je op je pad krijgt, daar kun je niet altijd voor kiezen, hoe je ermee omgaat gelukkig wel”.

Jaap Bressers

Jaap Bressers (1983) heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Aanvankelijk doet hij dat door het liefst zo hard mogelijk te werken om zijn droom te verwezenlijken: topmanager worden na zijn studie Internationaal Management. Op zijn 21e verandert alles. Een duik in zee loopt uit op een hoge dwarslaesie. Na een zware revalidatieperiode besluit Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven.

FACTO CONGRES 2018 IS VOL

De belangstelling voor het Facto Congres was ook dit jaar weer enorm. Omdat wij de kwaliteit willen waarborgen is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor de 2018-editie. Kunt u er dit jaar niet bij zijn, dan hopen wij u op de 2019-editie te mogen verwelkomen.

We hanteren een reservelijst. Mochten er afmeldingen zijn, dan zullen wij geïnteresseerden op volgorde van aanmelding benaderen voor deelname.

Wilt u op deze reservelijst komen? Stuur dan een mail naar congrescoördinator Monique van der Horst: moniquevanderhorst@vakmedianet.nl.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.